joi, 18 ianuarie 2007

Diverse VHS-uri...


Dupa cum nici nu gandisem la inceputul anilor de activitate cu Dies Irae, aparitiile noastre TV au fost destul de numeroase...iar pe langa aparitiile TV au existat mereu si concertele filmate de prieteni. Asadar, in computerele noastre s-au adunat acum, dupa 11 ani, vreo 20 de inregistrari din diverse epoci. Dies Irae cu plete, Dies Irae fara plete, la varste fragede (Victoras avea 15 ani la prima aparitie televizata la Petre Magdin, IMN daca va mai aduceti aminte).
Pe Youtube puteti gasi, la acest link, o exemplificare...Dies Irae in 1997, la festivalul de la Ramnicu Valcea, filmati de televiziunea disparuta ulterior Europa Nova.
Toate inregistrarile acestea ne-au fost furnizate de baietii care lucrau la emisiunile de metal...iar noi le-am tras pe VHS, normal. Mai ales in primii ani, prin 96-97, nu cred ca aveam noi vreo tangenta cu programele de codare in format MPEG, cu placi de captura video, etc...
S-au strans destule casete video. Acestea insa sunt destul de fragile si atunci am recurs la varianta transpunerii lor pe CD-uri. Din pacate, am pierdut vreo 2-3 inregistrari chiar interesante. Un concert de la Iasi, din 1997, un concert din orasul lui Marian, Draganesti Olt, tinut intr-o discoteca unde se stransese toata suflarea rockerilor de acolo...apoi inca unul, din 1996, tinut in localul ce azi se numeste Backstage...Speram totusi sa le dam de urma. A, si trebuie de asemenea sa recuperam zilele astea o a doua aparitie la Magdin, de prin 1998. Sa ii multumim trupei Avatar pentru ca ei ne ajuta sa o recuperam.
Zilele trecute ne-am uitat la aceste concerte, trase toate pe un DVD, acasa la prietenul Ionut. Ne-am amuzat, bineinteles, privind la felul in care am evoluat, de la momentul 1996 si aparitia la Intalnirea de la Miezul Noptii pana la concertul complex, cu proiectii, din deschidere de la Samael.
Ne-am adus aminte si de conditiile precare in care eram cazati pe la festivalurile din tara, aveam un sample de la Ramnicu Valcea prin filmarile acestea...In rest, adevarul e ca numai amintiri frumoase poti culege dintr-o asemenea colectie.
Ce speram sa se mareasca in fiecare an.

Recent Posts

DESPRE NOI

Dies Irae s-a nascut în noiembrie 1995, la Bucuresti. Dies Irae continuă si cântă astăzi tot aceeasi muzică extrema si după 13 ani de la înfiintare compune, scoate videoclipuri si editează noi melodii, cum este albumul ce va apărea în curând.

  © Blogger template 'The Comic Series' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP